Habeler

28April,2017

Port Bagajla Seyahat Ederken Nelere Dikkat Etmeniz Gerekir?

Yaz aylarında arabayla yapılan yolculuklar artar, yollarda ağzına kadar eşyayla dolu araçlar daha sık görülür. Çoğunluğu tatil yolunda olan bu araç sakinleri, kimi zaman bagaja ya da arka koltuğa sığmayan eşyalarını port bagaj yardımıyla beraberlerinde götürürler. Bu yazımızda, aracın ekstra yük taşıması için birebir olan port bagajla seyahat ederken dikkat etmeniz gereken önemli noktalara değineceğiz.
Doğru port bagaj seçimi
Her şeyden önce aracınız için uygun olan port bagajı seçmeniz çok önemli. Bunu için de taşıyıcı barların aracınızın boyutuna göre belirlenmesi gerekir. Eğer küçük bir arabanız varsa, uzun bir port bagaj hem ergonomik olmayacak hem de estetik görünmeyecektir. Port bagajın aracın arka, ön ya da yan taraflarından taşma yapmadığını kontrol edin. Eğer bagajı siz monte ediyorsanız, kullanma kılavuzunda yazan talimatları harfiyen uyguladığınızdan emin olun.
Emniyeti elden bırakmayın
Aracınızın üzerini görmediğiniz ve sürekli bu şekilde dolaşmaya alışık olmadığınız için port bagajın varlığını unutmanız ve ekstra emniyeti elden bırakmanız olasıdır. Taşıyıcıların emniyet kilitlerini düzgün kapattığınızdan emin olun, hızınızı kontrol altında tutun, aracınızla girip çıktığınız yerlerdeki yüksekliği iyi ölçün.
Bakım yapmak şart
Eğer port bagajı aracınızın üzerinde bırakırsanız bağlantı parçalarının zamanla paslandığını görürsünüz. Bunu önlemek için bağlantıları gres yağı ile yağlayabilirsiniz. Bu işlem sırasında üzerinize yağ bulaşabilir ve kıyafetinizi lekeleyebilir. Gres yağı lekesi nasıl temizlenir sorusunun cevabı için bu websitesinde yer alan önerilere göz atabilirsiniz.
Fazla yükleme yapmayın
Port bagajınızın kullanma kılavuzundan taşınabilir maksimum ağırlığın ne kadar olduğunu kontrol edin ve olması gerekenden fazla ağırlık yüklemeyin. Fazla ağırlık, aracınızın tavanında çökmeye neden olabilir ve güvenlik açısından da tehlike oluşturur.
Aracınızla bisiklet taşırken
Aracıyla bisikletlerini taşımak isteyenler kimi zaman bisikleti arabanın içine koymayı tercih eder. Bisikleti söküp aracınızın içine koysanız bile yine de güvenli bir şekilde yerleştirmeniz gerekir. Çünkü sabitlenmemiş parçalar bir kaza, sert bir fren ya da direksiyon kırma esnasında aracın içinde hareket ederek can güvenliğinizi tehdit edebilir.
Bisikleti aracın üzerinde taşıyacaksanız çok iyi yerleştirdiğinizden ve taşıyıcıların emniyet kilitlerini kapattığınızdan emin olun. Yolculuk esnasında da belirli aralıklarla aracınızdan inerek, taşıyıcıların gevşeyip gevşemediğini ve bisikletinizin emniyette olduğunu kontrol edin.
Eğer sörf tahtası taşıyorsanız
Aracınızla sörf tahtası ya da kano taşıyorsanız, bunları sadece taşıyıcıya değil aracın önüne ve arkasına da bağlamanız gerekir. Eğer arabanızda çekme halkası bulunuyorsa buraya bağlayabilirsiniz. Bu tür nesneler hızlı yolculuk esnasında büyük ölçüde aerodinamik kuvvet üretebilir ve eğer düzgün şekilde bağlanmamışlarsa port bagajınızı yerinden sökebilir. Hızlı seyahat etmiyor olsanız bile, güçlü rüzgarların uyguladığı yüksek kuvvet aracınızda hasarlara neden olabilir. Bu nedenle hiçbir zaman tedbiri elden bırakmayın.
Kaynak : https://carsnews.tv/port-bagajla-seyahat-ederken-nelere-dikkat-etmeniz-gerekir

Yorum bırakabilirsiniz.